Leo

Leo

Szef Kuchni
[Przepisów: 92]

Zupa chrzanowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Zupa chrzanowa z jajkami i biala kielbasa - rarytas swiateczny lub poswiateczny

Zupa chrzanowa

Składniki:

Zupa chrzanowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa
Zagotowac 2,5 l wody, listek, ziele, pieprz i obrana cebulę. Dodać kiełbasę i gotować 1 godz. na małym ogniu. Chrzan obrać, opłukać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać do wrzącego wywaru i gotować 5 - 10 min , wywar przecedzić przez sito. Mąkę rozmieszać z 2 łyżkami zimnej wody, wlać do zupy i zagotować. Po zdjęciu z ognia doprawić sokiem z cytryny i wlać śmietanę. Obrane ze skorupek jajka drobno posiekać, posypac jajkami zupe, do zupy wrzucic biala kielbase pokrojona w polplasterki.