eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1456]

Zupa chrzanowa Eli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Wielkanocna zupa chrzanowa dla tych którzy nie lubią tradycyjnego żurku.

Zupa chrzanowa Eli

Składniki:

Zupa chrzanowa Eli

 

Sposób przygotowania:

Zupa chrzanowa Eli
Do wrzącego wywaru wrzucić liść laurowy,ziele angielskie,białą kiełbasę i pogotować 10-15 minut.Kiełbasę wyjąć i zabezpieczyć przed wystygnięciem.Do wywaru dodać chrzan i chwilę pogotować.Żółtka i śmietanę wymieszać dokładnie z mąką,wlać do zupy,zagotować i zdjąć z ognia.Gotową zupę doprawić do smaku maggi i solą.Podawać z pokrojoną białą kiełbasą,szynką i gotowanymi jajkami.Smacznego!