Sposób przygotowania:
Zupa cukiniowa ze smażonym makaronem
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oliwie razem z posiekanym czosnkiem. Pieczarki pokroić w półplasterki i dodać do cebuli. Smażyć razem ok. 2-3 minuty. Pietruszkę i marchewki obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach, cukinie obrać i pokroić w kostkę. Wszystkie warzywa dodać do cebuli z pieczarkami i smażyć chwilę razem. Wlać bulion i dodać pomidory razem z zalewą. Gotować do miękkości wszystkich warzyw. Do zupy dodać wszystkie podane przyprawy i bazylię,doprawić do smaku solą. W garnku mocno rozgrzać dość dużo oleju. Na rozgrzany olej wrzucić surowy makaron ryżowy i krótko smażyć. Jak makaron napęcznieje, odcedzić go i odsączyć na papierowym ręczniku. Ja smażyłam makaron we frytkownicy. Do bulionówek nalać porcje zupy. Na wierzchu każdej porcji ułożyć po trochu usmażonego makaronu.