motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Zupa cukiniowo - pieczarkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa przygotowana z cukinii i pieczarek. Jak jest sezon letni często króluje na naszym stole.

Zupa cukiniowo - pieczarkowa Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Zupa cukiniowo - pieczarkowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Umytą kostkę zalewamy wodą, dodajemy vegetę i gotujemy.

Jarzyny i pieczarki obieramy. Jarzyny ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do zupy.

Startą cukinię smażymy na oleju i doprawiamy. Cukinię dodajemy do zupki.

Obraną i pokrojoną w piórko cebulę smażymy na oleju i doprawiamy vegetą.

Do cebuli dodajemy pieczarki i smażymy. Wszystko dodajemy do garnka.

Dodajemy natkę pietruszki i ziemniaki. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. 
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
kostkę zalewamy wodą dodajemy vegetę i gotujemy
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Obrane jarzyny ścieramy i dodajemy do zupy
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Usmażoną cukinię dodajemy do gotującej się zupy
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Cebulę i pieczarki smażymy na rozgrzanym oleju
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Dodajemy pokrojone ziemniaki
Zupa cukiniowo - pieczarkowa
Na koniec natkę pietruszki i doprawiamy