alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa cynamonowo-gruszkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa cynamonowo-gruszkowa

Zupa cynamonowo-gruszkowa

Składniki:

Zupa cynamonowo-gruszkowa

 

  • 250 ml śmietany
  • 65 dag gruszek
  • pół łyżeczki mielonego cynamonu
  • 3/4 szklanki cukru
  • 20 dag makaronu świderki
  • pół łyżeczki goździków

Sposób przygotowania:

Zupa cynamonowo-gruszkowa
Z obranych owoców usunąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki. Wsypać do gotującego się litra wody. Wlać przyprawy. Gotować 5 minut. Rozetrzeć śmietanę z kilkoma łyżkami wrzątku i wlać do zupy. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Podawać z zupą.

Tagi:

makaron