kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Zupa cytrynowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo lekka i niskokaloryczna zupa.

Zupa cytrynowa

Składniki:

Zupa cytrynowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa cytrynowa
Aby przygotować zupę cytrynową postępujemy zgodnie z instrukcją:

Gotujemy ryż w bulionie na małym ogniu.Jajka wybijamy,lekko ubijamy je na pianę i pomalutku dodajemy do nich sok cytrynowy.Odlewamy 1 szklankę gorącego bulionu i bardzo pomalutku mieszamy z jajkami.Cały czas mieszamy.Zdejmujemy z ognia i pomału wlewamy jajka z bulionem.Zupę podgrzewamy ale nie gotujemy.Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.Smacznego!!!

Tagi:

ryż jajko jajka