Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Zupa czerwony miszmasz z fetą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

O tej zupie można powiedzieć, że jest to typowe nawinie . Czyli wszystko to co wpadnie nam w ręce. Nie należy jednak uważać że takie potrawy są byle jakie. Można z nich wyczarować świetne oryginalne posiłki.

Zupa czerwony miszmasz z fetą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa czerwony miszmasz z fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa czerwony miszmasz z fetą
Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry. Resztę warzyw oraz jabłka kroimy w drobną i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy wodą i dusimy. Gdy będą już w połowie miękkie dodajemy pomidory pokrojone w kostkę i gotujemy aż wszystko zmięknie. Czym drobniej pokroimy składniki tym czas oczekiwania będzie krótszy. Gdy wszystko jest już miękkie miksujemy na gładki krem. Dodajemy resztę składników i doprawiamy do smaku. Jeśli zupa jest za gęsta można dodać wody. Podajemy z pokruszoną fetą i świeżą bazylią. 
Zupa czerwony miszmasz z fetą
Warzywa kroimy w kostkę i podsmażamy, ten zabieg podnosi walory smakowe zupy.
Zupa czerwony miszmasz z fetą
Aby nam się ładnie podsmażyły zawsze wrzucamy na gorący tłuszcz.
Zupa czerwony miszmasz z fetą
Pomidory polewamy wrzątkiem i obieramy ze skórki.
Zupa czerwony miszmasz z fetą
Gdy wszystko jest już miękkie miksujemy.