alaaa

alaaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 654]

Książka Kucharska: 40 przepisów na najlepsze jesienne zupy

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Rozgrzewająca kremowa zupa czosnkowa z chrupiącymi grzankami i płatkami migdałów.

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami
Ziemniaki, marchewkę, cebulę, czosnek oczyścić i pokroić w kostkę.W garnku roztopić masło dodać pokrojone warzywa. Mieszać od czasu do czasu do momentu aż warzywa się zeszklą. Podlać bulionem i gotować do miękkości warzyw. Zupę zmiksować blenderem na krem, dodać pokrojony na mniejsze kawałki serek topiony. Gotować do momentu rozpuszczenia się serka. Zupę doprawić do smaku. Podać z grzankami i płatkami. Na maśle podsmażyć pokrojony chleb w kostkę na złote grzanki. Migdały podprażyć na suchej patelni.
Zupa czosnkowa z grzankami i migdałami
pokrojone warzywa zeszklić na maśle od czasu do czasu mieszać

Tagi:

chleb