Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa z kiełbasą chorizo.
Bułkę pokroić na cienkie kromki,pomidory opłukać i sparzyć wrzątkiem,obrać i przetrzeć przez sito.Kiełbasę pokroić na plasterki,czosnek obrać,opłukać i posiekać drobno,a następnie obsmażyć na małym ogniu,aż będzie miękki i przeźroczysty.Dodać pomidory i kiełbasę i smażyć jeszcze z 2 min.Dodać pokrojoną paprykę i smażyć z 5 min.ciągle mieszając.Dodać bułkę i zrumienić lekko,ale nie za mocno.Dodać łyżeczkę mielonej słodkiej papryki,zalać wodą,wymieszać i doprawić solą i pieprzem,ale nie za dużo,bo kiełbasa jest nieco ostra.Gotować na małym ogniu bez pokrywki przez 10 min..Podawać zupę na ogrzanych talerzach.
Ania Hosz