marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Zupa czosnkowa z kminkiem.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Zrobić wywar na bulion,rozetrzeć nieco więcej ząbków czosnku, dodać do bulionu,przyprawy zapachowe i gotować z godzinę.Pod koniec doprawić

Zupa czosnkowa z kminkiem.

Składniki:

Zupa czosnkowa z kminkiem.

 

Sposób przygotowania:

Zupa czosnkowa z kminkiem.
Przygotować wywar na bulion z rosołków wołowych,szpondra woł-
-owego oraz pęczka włoszczyzny,obrać czosnek i wybrać nieco
więcej ząbków,przecisnąć przez praskę,dodając do garnka z bulio-
-nem,ziele angielskie,liść laurowy po parę sztuk.Gotować z godzinę na wolnym ogniu.Pod koniec doprawiać kminkiem mielon-
-ym lub całym,pieprzem,solą,maggi i roztartymi ziołami.Posypać
natką gotową zupę i nalewać do talerzy.

Tagi:

zioła