Sposób przygotowania:
Zupa czosnkowa z kminkiem.
Przygotować wywar na bulion z rosołków wołowych,szpondra woł-
-owego oraz pęczka włoszczyzny,obrać czosnek i wybrać nieco
więcej ząbków,przecisnąć przez praskę,dodając do garnka z bulio-
-nem,ziele angielskie,liść laurowy po parę sztuk.Gotować z godzinę na wolnym ogniu.Pod koniec doprawiać kminkiem mielon-
-ym lub całym,pieprzem,solą,maggi i roztartymi ziołami.Posypać
natką gotową zupę i nalewać do talerzy.
-owego oraz pęczka włoszczyzny,obrać czosnek i wybrać nieco
więcej ząbków,przecisnąć przez praskę,dodając do garnka z bulio-
-nem,ziele angielskie,liść laurowy po parę sztuk.Gotować z godzinę na wolnym ogniu.Pod koniec doprawiać kminkiem mielon-
-ym lub całym,pieprzem,solą,maggi i roztartymi ziołami.Posypać
natką gotową zupę i nalewać do talerzy.