WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zupa delikatnie ogórkowa bo z małą ilością ogórków, ugotowana na kotlecie mielonym. Zupa bez śmietany.

Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym

 

  • 1 kotlet mielony ok. 200 g
  • 1 marchewka
  • 4 małe ziemniaki
  • 0,5 pietruszki
  • Kawałek pora
  • Łyżka posiekanego koperku
  • Łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 ogórki kiszone
  • Listek laurowy
  • 2-3 ziela angielskie
  • 1 łyżeczka majeranku
  • Sól, pieprz do smaku
  • Masło do smażenia

Sposób przygotowania:

Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym

ETAP 1:

Warzywa obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. W garnku roztopić łyżkę masła i przesmażyć starte warzywa. Dodać startego na tarce mielonego. Wlać ok 2 szklanki wody. Włożyć natkę pietruszki i koperku oraz przyprawy i zagotować.

Dodać starte na tarce ogórki kiszone i gotować ok. 40 minut.

Podawać na ciepło np z pieczywem.

Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym
Zupa ogórkowa na mielonym po ugotowaniu w garnku
Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym
Starte na tarce ogórki kiszone dodane do zupy
Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym
Warzywa i mięso zalane zimną wodą z dodanymi przyprawami
Zupa delikatnie ogórkowa na mielonym
Kotlet mielony starty na tarce do warzyw w garnku.