Sposób przygotowania:
Najprostsza zupa krem z dyni
Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Dynię przekrawamy na pół i wyciągamy pestki, a następnie kroimy na mniejsze kawałeczki razem ze skórką.
Marchew obieramy i kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
W garnku rozpuszczamy masło z olejem i przekładamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, marchew i przesmażamy przez około 5 minut.
Wkładamy pokrojoną dynię i wlewamy gorącą wodę, zagotowujemy.
W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
W międzyczasie podprażamy na patelni pestki dyni.
Na samym końcu wsypujemy do zupy przyprawy i zagotowujemy.
Ciepłą zupę blendujemy na gładki krem i podajemy z pestkami dyni i śmietanką. Dekorujemy natką pietruszki. .
Marchew obieramy i kroimy w talarki. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
W garnku rozpuszczamy masło z olejem i przekładamy pokrojoną cebulę z czosnkiem, marchew i przesmażamy przez około 5 minut.
Wkładamy pokrojoną dynię i wlewamy gorącą wodę, zagotowujemy.
W tym czasie obieramy i myjemy ziemniaki, kroimy w kostkę i dokładamy do garnka, gotujemy do miękkości.
W międzyczasie podprażamy na patelni pestki dyni.
Na samym końcu wsypujemy do zupy przyprawy i zagotowujemy.
Ciepłą zupę blendujemy na gładki krem i podajemy z pestkami dyni i śmietanką. Dekorujemy natką pietruszki. .