pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa dyniowa Janka

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zupa dyniowa z duszoną cebulką

Zupa dyniowa Janka

Składniki:

Zupa dyniowa Janka

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowa Janka
Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Oczywiście bez pestek. Zalewamy wywarem warzywnym i rozpoczynamy gotowanie. W międzyczasie kroimy cebulkę w kostkę i smażymy ją na maśle. Po 15-20 minutach gotowania się dyni podduszoną cebulę dodajemy do gotującej się dyni. Ziemniaki obieramy, kroimy i również dodajemy do dyni. Jeszcze pomidory krojone i całość gotujemy kolejne 20 minut – do miękkości ziemniaków. Na koniec przyprawiamy chili, imbirem startym oraz pieprzem czarnym. Gotujemy ostatnie kilka minut. Smacznego.

Tagi:

dynia