Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa dyniowo-pomidorowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Dynia z pomidorami to bardzo dobre połączenie. Zupa jest smaczna, delikatna o bardzo ciekawym smaku.

Zupa dyniowo-pomidorowa

Składniki:

Zupa dyniowo-pomidorowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa dyniowo-pomidorowa
Do rondla włożyć 1 łyżkę masła, rozgrzać. Wsypać umyte, pokrojone pomidory i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie przetrzeć przez sito. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, podlać szklanką gorącego bulionu i ugotować do miękkości, zmiksować. Pozostały bulion połączyć z przecierem pomidorowym, musem z dyni i resztą masła, zagotować. Dodać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i cukrem, wymieszać.

Tagi:

dynia pomidory