Sposób przygotowania:
Zupa egzotyczna
Przygotować mleko kokosowe: mleko wymieszać z wiórkami kokosowymi i odstawić na kilka godzin. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać. Paprykę przeciąć ostrym nożem na pół, wyjąć gniazda nasienne, umyć i pokroić w paski. Pomidor sparzyć gorącą wodą, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Mięso drobno posiekać. Cukinię umyć, obrać i zetrzeć na tarce do warzyw. Cebulę i paprykę wrzucić do rondla z rozgrzaną oliwą i dusić 5 minut, po czym dodać pomidor, czosnek, mięso, liść laurowy, zalać rosołem i gotować 10 minut. Połączyć z cukinią, mleczkiem kokosowym i gotować jeszcze 10 minut. Przed podaniem wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.