Sposób przygotowania:
Zupa kurczakiem a la strogonow
Mięso oczyszczamy i kroimy w kostkę, wrzucamy do rondla na rozgrzany tłuszcz, smażymy.
Dodajemy pastę paprykową, i przyprawy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, cebulę w drobniutką kosteczkę, podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do rondla. Ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do reszty.
Dolewamy wodę tak aby przykryła wszystkie składniki.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę, gotujemy razem jeszcze ok 5 min.
Smacznego:-)
Dodajemy pastę paprykową, i przyprawy. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w półplasterki, cebulę w drobniutką kosteczkę, podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy do rondla. Ogórki kroimy w kosteczkę i dodajemy do reszty.
Dolewamy wodę tak aby przykryła wszystkie składniki.
Następnie dodajemy przecier pomidorowy i śmietankę, gotujemy razem jeszcze ok 5 min.
Smacznego:-)