WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1150]

Zupa wiosenna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lekka zupa wiosenna, ugotowana tylko na warzywach, bez mięsa. Zupa z dodatkiem fasolki szparagowej, brukselki, kalafiora, zabielana śmietaną.

Zupa wiosenna Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa wiosenna

 

Sposób przygotowania:

Zupa wiosenna

ETAP 1:

Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do garnka. Dodać mrożona fasolkę. Wrzucić brukselki. Kalafiora podzielić na mniejsze kawałki i również wrzucić do garnka. Wlać tyle wody aby zakryć warzywa. Ustawić na gazie i zagotować. Dodać Vegetę, sól i pieprz.

Gotować ok. 30 minut. Dolać śmietanę i posiekaną natkę pietruszki. Gotować jeszcze ok. 20 minut.

Podawać z pieczywem.

Zupa wiosenna
Zupa wiosenna ugotowana w garnku gotowa do jedzenia