goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Zupa fasolowa 10

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jest pyszna, łatwa w przygotowaniu i pożywna

Zupa fasolowa 10 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Zupa fasolowa 10

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa 10
Groch namaczamy na noc, na drugi dzień gotujemy. Gdy będzie miękki dolewamy bulion, gotowujemy, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce jarzynę Gotujemy. Z masła i mąki przygotowujemy jasą zasmażkę i zaprawiamy nią zupę. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym wcześniej makaronem.
Zupa fasolowa 10
Groch namaczamy w niewielkiej ilości wody
Zupa fasolowa 10
Warzywa drobno kroimy lub ścieramy na grubej tarce
Zupa fasolowa 10
Jarzyny gotujemy do miękkości, doprawiamy do smaku

Tagi:

makaron fasola