eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Zupa fasolowa Eli z serduszkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pożywna zupa z czerwonej fasoli ugotowana na serduszkach z kurczaka. Całej rodzince bardzo smakowała.

Zupa fasolowa Eli z serduszkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa fasolowa Eli z serduszkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Fasolę zalać zimną wodą i odstawić na całą noc. Odlać wodę w której moczyła się fasola. Fasolę wypłukać,zalać nową wodą,dodać liście laurowe,ziele angielskie,sól i gotować. Serduszka umyć,oczyścić i dodać do gotującej się fasoli. Marchewki,pietruszkę i seler obrać,umyć i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami. Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę. Gdy fasola będzie prawie miękka dodać potarte jarzyny i ziemniaki. Gotować jeszcze do miękkości ziemniaków. W romdlu rozgrzać margarynę,dodać mąkę i zasmażyć,uważając żeby zasmażka się nie zrumieniła. Dodać zasmażkę do zupy i chwilę pogotować. Gotową zupę doprawić maggi do smaku. Rozlać zupę do talerzy i udekorować natką pietruszki. Smacznego!
Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Cerwoną suchą fasolę moczyć w wodzie przez całą noc.
Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Serdudzka z kurczaka umyć i oczyścić z błon.
Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Obrane i umyte jarzyny zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
Zupa fasolowa Eli z serduszkami
Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę.