Sposób przygotowania:
Fasolowa z cieciorką :
Warzywa obrać ,1 marchewkę pokroić w plasterki. W do garnka włożyć boczek , udko z kurczaka, warzywa, pociętą w kawałeczki ( tak ok. 1 cm ) fasolkę szparagową , pokrojone w drobną kostkę ziemniaki . Zalać 1,2 litra wody .Wrzucić kostki bulionowe .Gotować 40 minut. Z wywaru wyjąć mięso i warzywa ( całą marchew, seler, pietruszkę ). Na patelni podsmażyć na złoto ( na maśle ) pokrojoną w ,, piórka ,, cebulę i wrzucić do zupy razem z majerankiem, zmiażdżonym i roztartym czosnkiem , obranym i rozdrobnionym mięsem z kurczaka i drobno pokrojonym boczkiem , odsączoną fasolką i cieciorką z sosem . Gotować 15 minut .Odlać 1/3 zupy , zmiksować ją i wlać powrotem do garnka. Doprawić pieprzem . Wlać śmietankę .Podawać posypaną natką pietruszki .
Warzywa wyjęte z zupy można zmiksować razem z zupą .
Warzywa wyjęte z zupy można zmiksować razem z zupą .
msewka