Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Zupa fasolowa wg Grazi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Szybka fasolowa zupka z kiełbaską doskonała na obiad

Zupa fasolowa wg Grazi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Zupa fasolowa wg Grazi

 

  • 1 l rosołu
  • 250 g fasoli białej
  • 1 kawałek dobrej kiełbasy (tutaj podwawelska firmy HAM)
  • Majeranek

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa wg Grazi
Fasolę moczymy ok. 24 godzin (około 2-3 szklanki wody aby zakryło fasolkę). Gotujemy w tej samej wodzie, do miękkości. Wlewamy wywar lub rosół, dodajemy sporą garść majeranku. Kiełbasę obieramy ze skóry, kroimy na plasterki lub kostkę. Smażymy bez dodatku tłuszczu na patelni. Przesmazoną kiełbasę dodajemy do zupy. Zupę można wzbogacić ziemniakami lub grzankami. Smacznego
Zupa fasolowa wg Grazi
Zupe Fasolową można podawać z ziemniaczkami bądź z grzankami