Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z jajkiem
Fasolę piękny Jaś wypłukać, zalać zimną wodą i pozostawić na noc do napęcznienia.Do gorącego bulionu włożyć odcedzoną z wody fasolę. Gotować do miękkości.
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać.
Na 15 minut przed końcem gotowania fasoli dodać pokrojoną kiełbasę, gotować razem. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać makaron chow mein , wymieszać .
Następnie zupę doprawić do smaku maggi, solą oraz pieprzem. Rozlać zupę na talerze, włożyć jajka pokrojone w ósemki lub wg uznania.
Makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu. Z kiełbasy zdjąć osłonkę, pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, obrać.
Na 15 minut przed końcem gotowania fasoli dodać pokrojoną kiełbasę, gotować razem. Na 5 minut przed końcem gotowania dodać makaron chow mein , wymieszać .
Następnie zupę doprawić do smaku maggi, solą oraz pieprzem. Rozlać zupę na talerze, włożyć jajka pokrojone w ósemki lub wg uznania.