zmudek

zmudek

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 249]

Zupa fasolowa z zacierkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Zupa fasolowa z zacierkami

Zupa fasolowa z zacierkami

Składniki:

Zupa fasolowa z zacierkami

 

Sposób przygotowania:

Zupa fasolowa z zacierkami
Fasole namoczyc i pozostwaic na cala noc.Gotowac tak,by byla lekko twarda,odcedzic.Marchewke i pietruszke pokroic w paski,ugotowac,dodac ziemniaki.Boczek pokroic w kostke,dodac do warzyw,gotowac do momentu,az wszystkie produkty beda miekkie,nastepnie dodac fasole.Z maki i jajka oraz odrobiny wody zrobi ciasto.po wyrobieniu powinno byc twarde.Rwac ciasto i rzcac na gotujaca sie zupe.Cebule pokroic w kostke podsmazyc na oleju,dodac do zupy.Doprawic sola i majerankiem.Podawac ze swiezo posiekana natka pietruszki.