Sposób przygotowania:
Zupa fasolowa z pieczkami
Przygotowanie:
Umytą fasolę i owoce zalewamy letnią przegotowaną wodą i zostawiamy na noc.Następnego dnia osobno gotujemy fasolę,osobno owoce,do których dodajemy startą skórkę z cytryny.Miękkie owoce miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny,wlewamy do miękkiej fasoli i gotujemy jeszcze kilka minut.Doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z cytryny,dodajemy rozmaryn i gałkę muszkatołową,mieszamy,podgrzewamy.
Umytą fasolę i owoce zalewamy letnią przegotowaną wodą i zostawiamy na noc.Następnego dnia osobno gotujemy fasolę,osobno owoce,do których dodajemy startą skórkę z cytryny.Miękkie owoce miksujemy z cukrem i sokiem z cytryny,wlewamy do miękkiej fasoli i gotujemy jeszcze kilka minut.Doprawiamy do smaku cukrem i sokiem z cytryny,dodajemy rozmaryn i gałkę muszkatołową,mieszamy,podgrzewamy.