Sposób przygotowania:
Zupa grochowa z kiszoną kapustą
Marchew, pietruszkę i seler kroimy na kawałki. Z podudzi, warzyw, wegety, ziela i liścia gotujemy wywar. Wyjmujemy mięso. Dodajemy boczek, obrane ząbki czosnku i groch.
Gotujemy razem ok. 30 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do zupy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Wsypujemy majeranek i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem.
Podajemy z kiszoną kapustą.
Gotujemy razem ok. 30 minut.
Ziemniaki obieramy, kroimy w drobną kostkę i przekładamy do zupy. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Wsypujemy majeranek i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Doprawiamy jeśli trzeba solą i pieprzem.
Podajemy z kiszoną kapustą.