ewrylka

ewrylka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 74]

Zupa gruszkowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Szybka, smaczna, sezonowa zupa.

Zupa gruszkowa z makaronem

Składniki:

Zupa gruszkowa z makaronem

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa gruszkowa z makaronem
Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Zalewamy wodą, dodajemy ulubione przyprawy np. kilka goździków, kardamon. Gotujemy całość do miękkości gruszek.Wyławiamy pływające przyprawy. Można gruszki zmiksować po ugotowaniu jeżeli ktoś ma takie życzenie ;). Doprawiamy do smaku cukrem. Jeżeli lubimy dodajemy do smaku cynamon, cukier waniliowy. Do naszej kremówki dolewamy kilka łyżek gorącej zupy, mieszamy i wlewamy wszystko do garnka. Nie doprowadzamy do wrzenia. Podajemy z ulubionym makaronem. Można również serwować zupę z kluskami lanymi, ryżem, wszystko wedle naszego smaku i gustu.

Tagi:

makaron