Sposób przygotowania:
Zupa grzybowa
Ciasto rozmrozić. Rozwałkować na grubość około 1/2 cm, pozostawić na 30 minut. Następnie wyciąć 4 kółka, większe o 2 cm od kokilek, w których będzie podawana zupa. Grzyby oczyścić, następnie opłukać i pokroić w paseczki. Cebulę obrać, pokroić i podsmażyć na maśle. Dodać grzyby. Zalać gorącym rosołem i gotować pod przykryciem około 25 minut, od czasu do czasu mieszając. Śmietanę wymieszać z mąka, dodać do zupy, doprawić kminkiem, sola i białym pieprzem, następnie zagotować. Posypać drobno posiekaną natką. Zupę zalać do kokilek. Brzegi kokilek posmarować żółtkiem. Krążki ciasta ułożyć na kokilkach, dociskając do brzegów. Z pozostałego ciasta wyciąć kółeczka, posmarować je żółtkiem i ułożyć na "pokrywce". Całość posmarować żółtkiem. Zapiekać 5-8 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni C. Serdecznie zapraszam do przyrządzenia i życzę smacznego !