cherry

cherry

Złoty Ekspert
[Przepisów: 508]

Zupa grzybowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Zupa z suszonymi grzybami i śliwkami

Zupa grzybowa

Składniki:

Zupa grzybowa

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa

1. Grzyby zalać gorącą wodą i pozostawić na całą noc do moczenia.


2. Warzywa obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o grubych otworach.


3. Warzywa zalać 2 litrami wody, dorzucić suszone śliwki i gotować pół godziny.


4. Pokroić grzyby i wrzucić do garczka wraz z wodą, w której się moczyły.


5. Wszystko gotować jeszcze około godziny.


6. Doprawić solą i pieprzem.


7. Wyłowić śliwki.


8. Podawać z łazankami