pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Zupa grzybowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

zupa z przyjemnym, grzybowym posmakiem

Zupa grzybowa

Składniki:

Zupa grzybowa

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa
Grzyby łamiemy na mniejsze kawałki i moczymy całą noc w letniej przegotowanej wodzie. Następnego dnia w garnku rozpuszczamy masło i na małym ogniu dusimy pod przykryciem marchewki oraz cebulę pokrojone w kostki. Po 5 minutach wlewamy grzybki wraz z wodą. Gdy się całość zagotuje dolewamy zimnej wody, dodajemy kostkę rosołową oraz liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy ok. 30 minut. Dodajemy jeszcze ziemniaki pokrojone w kostkę i gotujemy ostatnie 15 minut – aż ziemniaki będą miękkie.