Zupa grzybowa 5.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

smaczna zupa grzybowa , bez śmietany

Zupa grzybowa 5.

Składniki:

Zupa grzybowa 5.

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa 5.
Zagotowałam wywar. Cebulę umyłam , obrałam i posiekałam. Pieczarki opłukałam i pokroiłam. Natkę pietruszki opłukałam, osuszyłam na papierowym ręczniku i zsiekałam. Oliwę podgrzałam w głębokim rondlu. Dodałam cebulę do zrumienienia. Obrałam czosnek, zmiażdżyłam i dorzuciłam do cebuli. Na sam koniec dodałam grzyby i podsmażałam aż puścił z nich sok. Dodałam natkę. Dolałam ugotowany wywar i doprowadziłam do wrzenia, gotując na małym ogniu 15 minut. Posypałam solą oraz pieprzem do smaku.