Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Zupa z suszonych grzybów jest bardzo smaczna i łatwa do zrobienia

Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym

Składniki:

Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z groszkiem ptysiowym
Grzyby zamoczyć w wodzie na około 2-3 godz, następnie razem z bulionem ugotować do miękkości. Ugotowane grzyby, drobno posiekać. Mleko wymieszać z mąką, połączyć z zupą, zagotować. Następnie wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, posypać posiekanym koperkiem. Podawać z groszkiem ptysiowym.