mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Zupa grzybowa z makaronem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszna zupa grzybowa z makaronem.

Zupa grzybowa z makaronem

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem

 

  • 30 dag grzybów leśnych( mogą być również pieczarki)
  • 2 kostki bulionu grzybowego
  • 1 kostka bulionu warzywnego
  • cebula
  • łyżka masła
  • szklanka makaronu świderki
  • liść laurowy
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • topiony serek pieczarkowy
  • koper
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem
Pokrojoną w kkostkę cebulę podsmażamy w garnku na maśle. Nastepnie dodajemy kostki bulionowe, ziele, liść laurowy i wlewamy 2 litry wody. Następnie dodajemy umyte i drobno pokrojone grzyby i gotujemy je przez około 40 minut. W przypadku pieczarek wystarczy 20 minut. Następnie wsypujemy makaron i gotujemy do miękkości. Serek roztapiamy w wywarze i wrzucamy do zupy. Doprawiamy do smaku i posypujemy koperkiem.