Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Zupa grzybowa z makaronem i jarzynami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo smaczna zupa grzybowa, idealna na obiad dla całej rodziny.

Zupa grzybowa z makaronem i jarzynami

Składniki:

Zupa grzybowa z makaronem i jarzynami

 

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z makaronem i jarzynami
Grzyby starannie oczyszczamy, płuczemy i kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do garnka. Dodajemy obrane i pokrojone na kawałki jarzyny. Wsypujemy kucharek, zalewamy wodą i gotujemy do momentu aż jarzyny i grzyby będą miękkie. Następnie wsypujemy makaron oraz wlewamy śmietanę. Gotujemy jeszcze około 10 minut. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz maggi. Gotową zupę wylewamy na talerze i posypujemy posiekaną natką pietruszki.