wedith1

wedith1

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Zupa grzybowa z ogorkiem i makaronem ryż

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Na obiad polecamy pyszną zupę, delikatną w smaku, orzeźwiającą oraz bardzo prostą i szybką w wykonaniu.

Zupa grzybowa z ogorkiem i makaronem ryż

Składniki:

Zupa grzybowa z ogorkiem i makaronem ryż

 

  • 200 gdużych grzybów ( u mnie pieczarki)
  • 3 cebulki dymki
  • 2 zabki czosnku
  • 0,5 zielonego ogórka
  • 1/4 papryki czerwonej
  • 2 łyzki oleju
  • 100g makaronu ryzowego nitki
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 700 ml wody

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowa z ogorkiem i makaronem ryż
Na rozgrzany wrzucamy pokrojony w plastetki czosnek, i dymkę, smażymy pół minutki, dodajemy pokrojone w grubr plastry pieczarki, smażymy ok 4-5 minut.



Podmażone pieczarki zalewamy wodą, gotujemy 5 minut, dodajemy rozdrobniony makaron ryżowy, sos sojowy, sól, pieprz, gotujemy przez chwilkę.



Przed podaniem dodajemy pokrojony w półplasteki ogórek, pokrojoną w paski paprykę, dekorujemy zieleniną.



Smacznego!!!!!