alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Zupa grzybowo-kurkowa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zupa grzybowo-kurkowa, zupa grzybowo-kurkowa

Zupa grzybowo-kurkowa

Składniki:

Zupa grzybowo-kurkowa

 

  • 45 dag kurek
  • 1 cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 750 ml gorącego wywaru z warzyw
  • 1/4 łyżeczki suszonego oregano
  • pół łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 szczypta ostrej papryki
  • 3 łyżki lekko pokruszonych orzeszków ziemnych
  • 4 plasterki wędzonej szynki
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa grzybowo-kurkowa
Obrać cebulę, posiekać wsypać z kurkami na rozgrzany olej. Przyprawić. Podlać wywarem z warzyw. Szybkę pokroić w paski, dodać. Poddusić, wymieszać z masłem orzechowym. Podlać wywarem z warzyw. Przyprawić paprykami. Wlać resztę bulionu. Podgrzać. Rozlać na talerze, posypać orzeszkami.