Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Zupa gulaszowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Pożywna i pyszna zupka!W sam raz na jesienny obiad!

Zupa gulaszowa

Składniki:

Zupa gulaszowa

 

  • 25dag.piersi z indyka i cielęciny(tak pół na pół),
  • 1 strąk pomarańczowej lub czerwonej papryki,
  • 2 cebule,
  • 4 pomidory,
  • 5 ziemniaków,
  • 3/4szkl.przecieru pomidorowego,
  • 1/2szkl.jogurtu naturalnego,
  • 3szkl.gorącej wody,
  • 2 łyżki oleju,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • ostra mielona papryka,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa
Cebulę drobno posiekać,mięso pokroić na małe kawałki,z papryki usunąć gniazdo nasienne i pokroić na półpierścienie.w rondlu rozgrzać olej,wrzucić cebulę i paprykę i dusić do miękkości,dodać mięso,pokrojone na ćwiartki,sparzone i obrane ze skórki pomidory,przecier i mieloną paprykę,wymieszać,chwilę poddusić.Następnie zalać gorącą wodą,przykryć i gotować na małym ogniu,aż mięso będzie miękkie.Ziemniaki obrać i ugotować oddzielnie na półmiękko,odcedzić,pokroić w kostkę i dodać do zupy pod koniec gotowania.Zupę doprawić do smaku solą i pieprzem,zaprawić naturalnym jogurtem,a przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.