ciachoooo

ciachoooo

Starszy Kucharz
[Przepisów: 55]

Zupa Gulaszowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Uwielbiam gulasze.., a ta zupka jest wprost przepyszna...

Zupa Gulaszowa

Składniki:

Zupa Gulaszowa

 

  • 20 dag pieczarek
  • 80 dag karkówki b/k
  • 2 papryki czerwone
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 małe marchewki
  • 1 cebula
  • 1/2 śmietany
  • 1 mielona słodka papryka
  • przyprawa do gulaszu
  • 4 garście makaronu świderki
  • kostki rosołowe drobiowe

 

Sposób przygotowania:

Zupa Gulaszowa
Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z czosnkiem wyciśniętym, dodać pół opakowania papryki- dusić do miękkości- podlać wodą gdy potrzeba.
Gdy będzie miękkie dodać pół opakowania przyprawy i dusić dalej mieszając.
Zagotować 3 l wody dodać 4 kostki rosołowe i wymieszać.
Marchew zetrzeć na tarce drobnej, pieczarki, cebule i paprykę( obrać ze skórki) pokroić w paski.
Cebule najpierw poddusić na patelni, dodać paprykę utarta marchew i pieczarki. Miękkie warzywa wrzucić do mięsa i dodać 1/2 łyżki papryki ostrej i pozostałą część przyprawy.
Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem- dodać tam makaron i zagotować 15 min.
Zaprawić śmietaną.