Sposób przygotowania:
Zupa Gulaszowa
Mięso pokroić w kostkę i usmażyć na oleju z czosnkiem wyciśniętym, dodać pół opakowania papryki- dusić do miękkości- podlać wodą gdy potrzeba.
Gdy będzie miękkie dodać pół opakowania przyprawy i dusić dalej mieszając.
Zagotować 3 l wody dodać 4 kostki rosołowe i wymieszać.
Marchew zetrzeć na tarce drobnej, pieczarki, cebule i paprykę( obrać ze skórki) pokroić w paski.
Cebule najpierw poddusić na patelni, dodać paprykę utarta marchew i pieczarki. Miękkie warzywa wrzucić do mięsa i dodać 1/2 łyżki papryki ostrej i pozostałą część przyprawy.
Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem- dodać tam makaron i zagotować 15 min.
Zaprawić śmietaną.
Gdy będzie miękkie dodać pół opakowania przyprawy i dusić dalej mieszając.
Zagotować 3 l wody dodać 4 kostki rosołowe i wymieszać.
Marchew zetrzeć na tarce drobnej, pieczarki, cebule i paprykę( obrać ze skórki) pokroić w paski.
Cebule najpierw poddusić na patelni, dodać paprykę utarta marchew i pieczarki. Miękkie warzywa wrzucić do mięsa i dodać 1/2 łyżki papryki ostrej i pozostałą część przyprawy.
Wszystko wymieszać i przełożyć do garnka z wywarem- dodać tam makaron i zagotować 15 min.
Zaprawić śmietaną.