Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa wg KarolinaS
Mięso kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na oliwie z oliwek aż się zarumieni. Wrzucamy do dużego garnka. Cebulę obieramy i drobno kroimy w kostkę. Papryki dokładnie myjemy i kroimy na małe paski. Ogórka kiszonego w bardzo drobną kosteczkę. Cebulkę podsmażamy na patelni aż się zeszkli. Wrzucamy do garnka z mięsem i zalewamy to wrzątkiem, jednak tylko tak, aby woda przykryła nam składniki. Dodajemy przyprawy i dusimy pod przykryciem ok. 45 minut. Sprawdzamy czy mięso jest dostatecznie miękkie, jeśli tak - do garnka wrzucamy pokrojone warzywa: ogórki i papryki oraz pomidory z puszki- rozdrobnione, nie w całości. Doprawiamy ostrzejszymi przyprawami - np papryką w proszku i dusimy jeszcze przez 30 minut. Smacznego!