sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Zupa gulaszowa z cielęciną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rewelacyjna zupa, na każdym zrobi wielkie wrażenie.

Zupa gulaszowa z cielęciną

Składniki:

Zupa gulaszowa z cielęciną

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z cielęciną
Wlewamy wodę do dużego garnka wstawiamy na ogniu i gotujemy, dorzucamy 3 kostki rosołowe, jak się zagotuje nie ściagamy z ognia tylko jeszcze podgrzewamy na malutkim ogniu. Mięso dokładnie oczyszczamy i kroimy w kostkę, pokrojone wrzucamy na rozgrzany tłuszcz na patelni. Podsmażamy z każdej strony, aż bedzie ładnie zarumienione. Jak już się usmaży wrzucamy do garnka z gotującym się wywarem. Papryki pozbawiamy nasion i kroimy na drobne paski, wrzucamy na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i delikatnie podsmażamy. To samo robimy z cebulę, pieczarkami. Warzywa mrożone z mieszanki meksykańskiej również wrzucamy na rozgrzany tłuszcz jednak po kilku minutach podlewamy 1/2 szkl. wody, jak już się rozmrożą i podsmaża wówczas je też wrzucamy do garnka z mięsem i resztą warzyw. Gotujemy aż mięso będzie wyraźnie miękkie. Doprawiamy przyprawą do flaków, solą pieprzem można również jak kto woli użyć papryki ostrej aby zupa była wryaźniejsza. Smacznego