Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna, pożywna zupa z dużymi kawałkami mięsa wieprzowego i wołowego. Idealna na chłodne, jesienne dni.

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.

W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy mięso, a następnie przekładamy je do garnka. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i również przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dusimy 1 godzinę.

Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotujemy 30 minut.

Dodajemy pomidory z puszki oraz kaszę, gotujemy 15 minut. Przyprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem.
Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kostkę, skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami. Mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.
Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy mięso, a następnie przekładamy je do garnka.
Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i również przekładamy do garnka.
Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotujemy 30 minut.