Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z kaszą orkiszową
Mięso myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym, a następnie kroimy w kostkę, polewamy oliwą i posypujemy przyprawami. Mieszamy i wstawiamy na noc do lodówki.
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy mięso, a następnie przekładamy je do garnka. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i również przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dusimy 1 godzinę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotujemy 30 minut.
Dodajemy pomidory z puszki oraz kaszę, gotujemy 15 minut. Przyprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem.
W rondlu rozgrzewamy 2 łyżki oliwy i podsmażamy mięso, a następnie przekładamy je do garnka. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę pokrojoną w kostkę i również przekładamy do garnka. Wlewamy wodę, dodajemy sól, liście laurowe oraz ziele angielskie. Dusimy 1 godzinę.
Dodajemy paprykę pokrojoną w grubą kostkę i gotujemy 30 minut.
Dodajemy pomidory z puszki oraz kaszę, gotujemy 15 minut. Przyprawiamy zupę świeżo zmielonym pieprzem.