Sposób przygotowania:
Zupa gulaszowa z kurczakiem
Mięso pokroić w drobną kostkę oprószyć papryką słodką,solą oraz pieprzem przełożyć do rondla wlać 2 łyżki oleju zamieszać i odstawić na 30 minut. W tym czasie obrać i pokroić resztę warzyw.Mięso obsmażyć dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,por, warzywa podlać wodą i gotować do miękkości-około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem,pomidory sparzyć obrać ze skórki pokroić dodać do zupy wraz z przecierem i winem pogotować 5-6 minut,doprawić do smaku majerankiem ewentualnie solą i pieprzem,zagęścić mąką rozrobioną z małą ilością wody,zagotować,podawać gorącą z kromką pszennego pieczywa.
Mixer
Przepis jest dla mnie nowicjusza mocno nieprecyzyjny. Konkretnie ten fragment:
"mięso obsmażyć dodać przeciśnięty przez praskę czosnek,por, warzywa podlać wodą i gotować do miękkości-około 20 minut na wolnym ogniu pod przykryciem"
Czy podlewamy, gdy warzywa są już z mięsem? Ile wody i czy nie lepszy będzie przygotowany wywar/bulion?
2milutka
Podlewamy wodą /bulionem gdy wszystkie składniki będą w garze i gotujemy wody tyle aby przykryła mięso lub trochę więcej zależy od tego jak gęstą zupę chcemy otrzymać.
Mixer