dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1190]

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
  • KALORIE: 180
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rozgrzewająca i syta zupa z mięsem i warzywami. Idealna na smaczny obiad dla całej rodziny. Polecam.

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami

Składniki:

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami

 

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z papryką i pomidorami
Mięso kroimy w kostkę. Oprószamy solą i pieprzem i przesmażamy na rozgrzanym tłuszczu. Przekładamy do miski wyłożonej ręcznikiem papierowym, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu.

Cebulę siekamy i szklimy na niewielkiej ilości oliwy. Do cebuli dodajemy pokrojoną w kostkę włoszczyznę i dodajemy słodką paprykę. Całość chwilę smażymy. Następnie zalewamy bulionem, doprawiamy do smaku, dodajemy mięso i gotujemy ok 30 minut, aż mięso zmięknie.

Do zupy dodajemy pomidory, koncentrat i paprykę. Całość gotujemy, aż warzywa i mięso będzie miękkie.

Smacznego!