gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 848]

Zupa gulaszowa z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Bardzo dobra zupa, smakowała całej rodzinie. Przepis znalazłam w starym zeszycie z przepisami mojej mamy.

Zupa gulaszowa z warzywami

Składniki:

Zupa gulaszowa z warzywami

 

  • 1 ziemniak
  • pół cebuli
  • 30 dag mięsa wieprzowego
  • mały słoik papryki
  • 1 marchew
  • mała pietruszka
  • 1,5 l wody
  • odrobina oleju
  • mały koncentrat pomidorowy
  • łyżka mąki do zatrzepania
  • sól pieprz, kucharek

Sposób przygotowania:

Zupa gulaszowa z warzywami
Olej podgrzać, dodać pokrojoną w kostkę cebulę, delikatnie zeszklić. Następnie pokroić mięso w kostkę, dodać do cebuli, troszkę posolić, dusić na małym ogniu, aż woda wyparuje z mięsa. Zalać wodą, dodać pokrojoną marchew, pietruszkę, oraz ziemniaka. Gotować aż warzywa i mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy i odcedzoną paprykę. Chwilę jeszcze pogotować, zatrzepać mąką rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Przyprawić do smaku.