inkaa

inkaa

Kucharz
[Przepisów: 6]

Książka Kucharska: Zupy Hortex

ZUPA HISZPAŃSKA

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojej ulubionej zupy hiszpańskiej, która jest miłą alternatywą dla innych zup tradycyjnych. Ubóstwia ją nawet mój mąż, który notabene za zupami nie przepada.

ZUPA HISZPAŃSKA  Więcej zdjęć (3)

Składniki:

ZUPA HISZPAŃSKA

 

  • 1x Zupa prezydencka Hortex
    1 opakowanie

  • - 1 litr soku pomidorowego HORTEX

  • - 200g mięsa mielonego wołowego

  • - 0,5 l bulionu (1 kostka rosołowa)

  • - 0,5 puszki słodkiej kukurydzy

  • - 3-4 koncentratu pomidorowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • sól, pieprz, chili lub sos tabasco, słodka papryka

  • - 0,5 łyżeczki cukru
  • zioła : oregano i bazylia

  • - Ew. odrobina startego parmezanu

Sposób przygotowania:

ZUPA HISZPAŃSKA
Zupa jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową, a następnie mrożoną mieszankę warzyw Hortex „Zupa prezydencka”. Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i dodajemy 200 g. mielonego mięsa wołowego. Mięso rozdrabniamy, dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i całość przyprawiamy : solą , pieprzem, słodką papryką oraz chili lub tabasco. Podsmażone mięso przekładamy do garnka z gotującym bulionem i warzywami. Następnie dolewamy 1 l naturalnego soku pomidorowego Hortex, 0,5 puszki słodkiej kukurydzy. 2 łyżki masła oraz 3 - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Całość mieszamy, doprawiamy według uznania : solą, pieprzem, tabasco lub chili, cukrem ok. 0,5 łyżeczki oraz ziołami : bazylią i oregano lub mieszanką ziół włoskich. Gotujemy jeszcze przez 10 minut do miękkości warzyw i połączenia smaków. Zupę przelewamy do bulionówek i podajemy gorącą posypaną tartym parmezanem wraz z listkiem świeżej bazylii. Życzę smacznego!
ZUPA HISZPAŃSKA
zupa hiszpańska
ZUPA HISZPAŃSKA
zupa hiszpańska