Sposób przygotowania:
ZUPA HISZPAŃSKA
Zupa jest niezwykle prosta i szybka w przygotowaniu. Do gotującej się wody dodajemy kostkę rosołową, a następnie mrożoną mieszankę warzyw Hortex „Zupa prezydencka”. Na osobnej patelni rozgrzewamy łyżkę oleju rzepakowego i dodajemy 200 g. mielonego mięsa wołowego. Mięso rozdrabniamy, dodajemy 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę i całość przyprawiamy : solą , pieprzem, słodką papryką oraz chili lub tabasco. Podsmażone mięso przekładamy do garnka z gotującym bulionem i warzywami. Następnie dolewamy 1 l naturalnego soku pomidorowego Hortex, 0,5 puszki słodkiej kukurydzy. 2 łyżki masła oraz 3 - 4 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Całość mieszamy, doprawiamy według uznania : solą, pieprzem, tabasco lub chili, cukrem ok. 0,5 łyżeczki oraz ziołami : bazylią i oregano lub mieszanką ziół włoskich. Gotujemy jeszcze przez 10 minut do miękkości warzyw i połączenia smaków. Zupę przelewamy do bulionówek i podajemy gorącą posypaną tartym parmezanem wraz z listkiem świeżej bazylii. Życzę smacznego!