Sposób przygotowania:
Zupa hiszpanska z kukurydza
Mieso mielone, jajko, paste pomidorowa i bulke tarta wymieszac i doprawic sola i pieprzem. Uformowac ok. 20 kulek i polozyc na wylozonej pergaminem blasze. Piec w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 160°C.
Cebule obrac, pokroic w drobna kostke i usmazyc na oleju. Zalac bulionem. Dodac szafran i ryz. Gotowac ok. 20 min.
Papryke, fasolke, selery i pomidory oczyscic i pokroic. Kukurydze osaczyc.
Po 5 minutach dodac fasolke do ryzu, a po kolejnych 5 minutach reszte warzyw. Zupe doprawic do smaku sola, pieprzem, sokiem z cytryny i szczypta cukru. Kulki miesne dodac do zupy w talerzu. Smacznego!
Cebule obrac, pokroic w drobna kostke i usmazyc na oleju. Zalac bulionem. Dodac szafran i ryz. Gotowac ok. 20 min.
Papryke, fasolke, selery i pomidory oczyscic i pokroic. Kukurydze osaczyc.
Po 5 minutach dodac fasolke do ryzu, a po kolejnych 5 minutach reszte warzyw. Zupe doprawic do smaku sola, pieprzem, sokiem z cytryny i szczypta cukru. Kulki miesne dodac do zupy w talerzu. Smacznego!
Sarenka
Natala1210
misia53