Sposób przygotowania:
Zupa jaglana z kiełbasą
Ziemniaczki obieramy i kroimy w kosteczkę ,marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Do garnka wlewamy wodę zagotowujemy dodajemy 2 kostki rosołowe i pokrojone i starte warzywa. Gotujemy ok 15 min . Dodajemy kasze jaglaną .Mieszamy ,gotujemy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojona kiełbaskę i obraną i posiekaną cebulę .Dodajemy paprykę słodką w proszku ok 1 łyżka ,mieszamy .Dodajemy łyżkę mąki mieszamy i podlewamy rosołkiem z zupy .Dobrze mieszamy ,żeby nie powstały grudki i przelewamy do garnka z zupą .Doprawiamy pieprzem świeżo mielonym ,solą do smaku i zaciągamy śmietanką .Ja używam łaciatą do zup i sosów ,już nie zagotowujemy .Podajemy z koperkiem