Zupa jajeczna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Boczek pokroić w plasterki i wysmażyć na suchej patelni na chrupko, wytopiony tłuszcz wylać. Zagotować wodę, dodać boczek, szynkę

Zupa jajeczna

Składniki:

Zupa jajeczna

 

  • 20 jaj
  • 500 g chudego boczku
  • 500 g szynki
  • 500 g dobrej kiełbasy
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki chrzanu
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Zupa jajeczna
Boczek pokroić w plasterki i wysmażyć na suchej patelni na chrupko, wytopiony tłuszcz wylać. Zagotować wodę, dodać boczek, szynkę pokrojoną w kostkę, kiełbasę pokrojoną w plasterki, czosnek przeciśnięty przez praskę. Na delikatnie gotującą się wodę wbić jajka, gotować chwilę na wolnym ogniu, na koniec dodać chrzan. Podawać z chlebem. Popieprzyć.