kober

kober

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 325]

Zupa jajeczna na kwaśno

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Utartą na tarce cebulę oraz liść laurowy gotujemy 10-15 min. pod przykryciem w 3-4 dl osolonej wody.

Zupa jajeczna na kwaśno

Składniki:

Zupa jajeczna na kwaśno

 

 

Sposób przygotowania:

Zupa jajeczna na kwaśno
Mąkę prażymy na oleju razem z cukrem, zalewamy przecedzonym wywarem z cebuli, doprawiamy musztardą , wlewamy mleko (jeśli trzeba dolewamy trochę wody) i zagotowujemy, po czym ostrożnie wbijamy jajka tak, aby pozostały w całości. Przed podaniem wlewamy do zupy śmietanę i zakwaszamy ją sokiem z cytryny.

Tagi:

jajko jajka