Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Marchew, ziemniaki oraz kalarepę obieramy. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, a końcówki fasoli odcinamy.
Ziemniaki, marchew oraz kalarepę kroimy na plasterki. Foremką z części warzyw wycinamy kwiaty. Pozostałe kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do garnka. Dodajemy mięso obrane z nóżek. Całość zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Podajemy.
Ziemniaki, marchew oraz kalarepę kroimy na plasterki. Foremką z części warzyw wycinamy kwiaty. Pozostałe kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do garnka. Dodajemy mięso obrane z nóżek. Całość zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.
Podajemy.
Magdalena88
Jagodowa
ciasteczka
misia5