misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 565]

Zupa jarzynowa w trzech kolorach

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Jak to czasem w życiu bywa ( zwłaszcza w upały) dzieciaki głodne nie są. Postanowiłam z warzyw powycinać kwiatuszki. Nie było to łatwe, bo warzywa nie chciały współpracować, ale efekt po ugotowaniu wszystko wynagrodził. Dziewczynki były zachwycone.

Zupa jarzynowa w trzech kolorach Więcej zdjęć (8)

Składniki:

Zupa jarzynowa w trzech kolorach

 

Sposób przygotowania:

Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Marchew, ziemniaki oraz kalarepę obieramy. Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, a końcówki fasoli odcinamy.

Ziemniaki, marchew oraz kalarepę kroimy na plasterki. Foremką z części warzyw wycinamy kwiaty. Pozostałe kroimy w kostkę. Fasolkę kroimy na mniejsze kawałki. Tak przygotowane warzywa wrzucamy do garnka. Dodajemy mięso obrane z nóżek. Całość zalewamy wodą, dodajemy przyprawy i gotujemy do miękkości warzyw.

Podajemy.
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Warzywa obieramy i dokładnie myjemy z fasolki odcinamy końcówki
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Warzywa kroimy w kostkę lub wycinamy z nich kwiatuszki
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Przygotowane warzywa przekładamy do garnka
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Do garnka z warzywami dodajemy mięso z kurczaka
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Wlewamy wodę dodajemy przyprawy
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Gotujemy do miękkości warzyw
Zupa jarzynowa w trzech kolorach
Pyszna zupa na wędzonym kurczaku