Sposób przygotowania:
Zupa jarzynowa z topionym serkiem
Do garnka wlać wodę i włożyć umyte kości. Gotować około 45 minut wcześniej po zagotowaniu zdjąć burzyny. Gdy wywar się gotuje przygotować warzywa czyli umyć, obrać i pokroić ( cukinii nie trzeba obierać ) w kostkę. Groszek odcedzić z zalewy na sitku.
Gdy kości są miękkie wyjąc je i po przestudzeniu obrać z mięsa. Wywar posolić i dodać pieprz. Następnie wrzucić marchewkę i ziemniaki a także natkę pietruszki i selera oraz kapustę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać paprykę i cukinię a gdy zmięknie wrzucić pokrojone buraki i groszek.
Gdy zupa się gotuje dodać serki i zupę mieszać delikatnie aż się serki rozpuszczą. Po zagotowaniu wyłączyć ogień pod garnkiem i zabielić zupę śmietaną poprzez wlanie do jakiegoś naczynia śmietany, dolaniu odrobiny zupy, wymieszaniu i wlaniu do garnka z zupą.
Wymieszać zupę i na koniec posypać posiekanym koperkiem.
Gdy kości są miękkie wyjąc je i po przestudzeniu obrać z mięsa. Wywar posolić i dodać pieprz. Następnie wrzucić marchewkę i ziemniaki a także natkę pietruszki i selera oraz kapustę i gotować prawie do miękkości. Potem dodać paprykę i cukinię a gdy zmięknie wrzucić pokrojone buraki i groszek.
Gdy zupa się gotuje dodać serki i zupę mieszać delikatnie aż się serki rozpuszczą. Po zagotowaniu wyłączyć ogień pod garnkiem i zabielić zupę śmietaną poprzez wlanie do jakiegoś naczynia śmietany, dolaniu odrobiny zupy, wymieszaniu i wlaniu do garnka z zupą.
Wymieszać zupę i na koniec posypać posiekanym koperkiem.